Wie, Wat, Waar.

Home                                                     Naar de Genealogische Pagina's                                  Mijn andere hobby's


Mijn naam is Hans Swart, geboren in Bussum, 1941. Na het afsluiten van mijn schoolopleiding heb ik vanaf medio 1959 als chemisch analist, later als deskundige op het gebied van reuk- en smaakstoffen gewerkt in Naarden en Hamburg. Getrouwd geweest, uit dit huwelijk een dochter die altijd in Duitsland heeft gewoond. Eind 2001 ben ik vervroegd gepensioneerd. Sinds 2006 een kleinzoon. In 2012 een tweede kleinzoon.

Wat.

 Vanaf ca. 1995 heb ik het vooronderzoek van grootvader en vader op het gebied van onze stamboom voortgezet. Dit onderzoek is gebasserd op een aantal originele documenten die in familiebezit zijn. De voor zijn zoon geschreven Genealogie van Godefroi (Govert) Feuilletau de Bruijn (1785 - 1872) is een unieke bron van informatie, die de basis heeft gelegd voor verder onderzoek in de Nederlandse archieven en op internet. Ook brieven (overgrootmoeder Swart-Feuilletau de Bruijn), agenda's (Oma Swart 1944 en later) en andere documenten zijn de grondvesten van dit onderzoek.

Sinds 1989 ben ik mede oprichter en bestuurslid van de "Vriendenkring stoomschip Vereeniging" te Almere. Deze vereniging werkt uitsluitend met vrijwilligers en is afhankelijk van donaties en de financiele opbrengst van het inzamelen van oud papier, zoals dit al jaren door de gemeente Almere ondersteund wordt. 

Vogels kijken in de Flevopolder en nu ten zuiden van de rivier de Elbe, beide gebieden met Zeeadelaar, ijsvogels en andere gevederde vrienden.

Waar.

Geboren en opgegroeid in Bussum, met kleine onderbrekingen in 'sGraveland en Amersfoort. Van 1959 tot 1968 werkzaam te Naarden, uitgezonden naar Hamburg tot 1986. Terug naar het moederbedrijf t/m 2001.  1986 - 2007 woonachtig in Almere  .  2007 naar Noord-Duitsland  aan de rand van de Lünebürger Heide

Achtergrond uit Genealogie van Govert Feuilletau de Bruijn.

© Copyright Hans Swart 2008 - 2015